Den lækreste Burrata-pizza

Lav denne pizza, så snart du får mulighed for det. Du vil aldrig fortryde det, for den er helt fantastisk! Sprød, cremet og lækker på en og samme tid…

Burrata er en større, mere flydende og cremet version af en mozzarella-ost. Du kan få den hos en ostehandler, velassorteret supermarked eller en italiensk købmand. Spis mozzeraellaen alene med modne lækre tomater, olivenolie og basilikum eller på denne pizza. Det bliver ikke bedre!

1 portion pizzadej (se opskrift nedenfor)
1 portion sugo di pomodoro (se opskrift nedenfor) eller lav/køb din egen tomatsauce
1 burrata-ost
Frisk basilikum
God olivenolie
Maldon salt og friskkværnet peber

Lav pizzadejen og tomatsaucen. Alternativt kan du købe noget, der er lavet på forhånd, men for at få det bedste resultat, skal du lave det selv. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Udrul pizzadejen så tyndt som muligt. Kom den på en bageplade med bagepapir. Fordel tomatsauce på den udrullede pizzadej og bag den i 15 minutter. Tag pizzaen ud af ovnen. Fordel Burrata osten med en ske udover den varme pizza. Dæk pizzaen med en masse frisk basilikum, hæld lidt olivenolie og salt og peber over det hele – og nyd en af mine største livretter.

Pizzadej 

I mit køkken skal pizzadej være tynd, sprød og lidt salt. Det er denne, den er nem at lave, og du behøver ikke vente på, at den hæver.

4 dl lunkent vand
25 g gær
3 spsk Maldon salt
280 g tipo 00 hvedemel
260 g hvedemel
Durummel til bunden 

Opløs gær i vandet. Rør tipo 00 mel i. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, tilsæt salt og ælt dejen grundigt. Hvis der er tid, så lad dejen hæve 30 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Rul dejen ud tyndt. Kom bagepapir på en bageplade og hæld durummel udover. Læg pizzadejen ovenpå og kom fyld på pizzaen.

Bag pizzaen 15-20 minutter.

Sugo de pomodoro

Forskellen på at opvarme en dåse flåede tomater og lave en ordentlig tomatsauce italiano-style fra bunden er enorm. Det forbedrer din pastarat, lasagne eller pizza helt enormt. Og det er hyggeligt at lave!

Jeg lærte denne af en italiensk mamma. Den er fantastisk og nu får du den!
1 dl olivenolie
2 rødløg
1 1/2 fed hvidløg
8 store modne tomater
50 g smør
1 lille håndfuld bredbladet persille
2 salvie kviste
1 dl rødvin
1 dåse tomatkoncentrat
2 dl kogende vand
1 tsk rørsukker
Maldon salt og friskkværnet peber
Hæld olivenolien i en tykbundet gryde og varm langsomt op til over medium varme.

Skær rødløgene i grove tern og steg dem brune og bløde. De skal være brune og ikke brændte, så rør grundigt undervejs.

Hak hvidløg i små tern og kom dem ved de brunede løg. Sørg for, at varmen ikke er for høj, så hvidløget bliver brændt og får dårlig smag.
Skær tomaterne i tern og kom dem ved løgene. Lad tomaterne blive bløde og varme og tilsæt smørret. Lad det simre og rør undervejs.
Hak pernille og salvie og tilsæt det sammen med vin til saucen – tag gerne et glas vin selv!
Tilsæt efter et par minutter tomatkoncentrat, rørsukker og det kogende vand lidt ad gangen. Smag til med salt og peber og lad saucen stå og simre på lavt blus i mindst 15 minutter, til den får en god konsistente – den må ikke være for tyndtflydende.
Blend saucen og den er klar til brug.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FÅ 15% RABAT

PÅ DIN FØRSTE ORDRE

SEND MIG NU, TAK!

BONUS: Du modtager samtidigt adgang til:

• De lækreste – og nemmeste – comfort food opskrifter

• Hygge-interviews med dine favorit celebs

• Livsændrende selvpleje tips

*du bliver tilmeldt Club Cozy nyhedsbrev!