Den ultimative chicken noodle soup

Til opvarmning af din krop på kolde dage – eller som den ultimative overskudsgave til en, du holder af, der ikke kan komme sig over en omgang snue: kyllingesuppe. Saftigt kyllingekød i en lækker koncentreret suppe og evt. med slubrende nudler i – det er godt!

Jeg laver altid dobbelt portion af denne suppe – to gryder kan du sagtens overskue! Så har jeg nemlig både til dagens aftensmad og i fryseren til en travl dag – eller som en lille gave, jeg kan give til en, der virkelig trænger.

 

Ingredienser:
3 løg 
5 fed hvidløg
3 porrer
3 gulerødder
1 hel kylling
3 skalotteløg
1 citron
1 bundt persille
1½ dl olivenolie
Maldon salt og friskkværnet peber  


Krydderurtebuket – husk snor, der kan tåle varme:
1 bundt frisk rosmarin
1 bundt frisk timian
6 laurbærblade  


Grøntsager til suppen:
½ squash
2 gulerødder
3 tsk hvidløgspulver
chilipulver efter smag 

 

Sådan gør du: 
Skær løg i kvarter og mas hvidløgsfeddene med den flade side af en kniv. Rens og skær porrer og gulerødder i stykker på 3-4 cm.

Opvarm olien, tilsæt løg og hvidløg og steg, til de bliver skinnende. Tilsæt porrer og gulerødder og steg videre i ca. 15 minutter.

Tilbered imens kyllingen:
Skær vinger og lår fra kyllingen. Skær et snit langs midten af brystet og skær de to brystfileter af, så tæt på skroget som muligt. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og peber.  Hvis du ikke har en stor gryde, kan du med fordel bruge en fjerkræsaks til at dele skroget, ellers lægger du bare hele skroget op i suppen.

Kom kyllingestykkerne med undtagelse af bryststykkerne i gryden og brun dem godt i olie på alle sider i ca. 10 minutter. Dæk kyllingestykkerne med rigeligt vand, tilsæt 3 spsk salt og krydderbuketten, som er bundet sammen med madsnor. Kog det hele op, skru ned og lad det stå og simre. Låget skal være halvt på. Læg efter 10 minutter bryststykkerne i og lad det simre videre.  Tjek efter 15-20 minutter, om brystkødet har fået nok – skær en af fileterne over og tjek. Tag alt kødet fra og si resten af suppen.

Resterne, der er tilbage i sien, kan bruges til at laves til fond. Selve suppen er klar efter 1 time, men den bliver kun bedre af at simre i længere tid.


Grøntsager til suppen:

Skær squash og gulerødder ud i mundrette stykker og sautér dem på en pande i olivenolie sammen med hvidløgspulver og chilipulver.

Hæld suppen i en ren gryde, skær det kogte kyllingekød ud og tilsæt det sammen med grøntsagerne. Smag til.

Tilsæt evt. hakket frisk chili, kogte nudler eller pasta og dine favoritkrydderurter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FÅ 15% RABAT

PÅ DIN FØRSTE ORDRE

SEND MIG NU, TAK!

BONUS: Du modtager samtidigt adgang til:

• De lækreste – og nemmeste – comfort food opskrifter

• Hygge-interviews med dine favorit celebs

• Livsændrende selvpleje tips

*du bliver tilmeldt Club Cozy nyhedsbrev!