French toast med sød ricottacreme & blåbær coulis

Den søde, sprøde french toast med kanel-noter bliver parret med en luftig syrlig/sød ricottacreme med citronskal og overhældt med blåbær coulis og friske bær. Hvis du virkelig vil forkæle dig selv (og eventuelt overnattende gæster), så vil jeg anbefale denne french toast opskrift. Den er nem og pakket med dekadent og lækker smag. Godmorgen!

 

Ingredienser:

Brød i skiver (4-6 styk)
8 spsk. sukker
2 tsk. kanel (kan undværes, hvis du ikke er til kanel)
2 æg
Smør til stegning

250 gr. ricotta
5 spsk. flormelis
1 tsk. vanilje ekstrakt
Skal af 1 citron
Saft af 1 citron

2 poser frosne blåbær
4 spsk. sukker

Til pynt:
Friske blåbær
Revet lime- eller citronskal
Flormelis


Fremgangsmåde:

Kom de frosne blåbær i en gryde med sukkeret. Opkog og lad det stå og reducere, til en del blåbær-vand er kogt væk, og du har en mere cremet/fast og mindre vandet masse.

Kom ricotta i en si, og lad vandet løbe fra i et par minutter. Mos den let og hurtigt igennem med en gaffel, så ekstra vand løber fra. Kom derefter ricottaen i en røremaskine, tilsæt citronskal og -saft, flormelis samt vaniljeekstrakt. Rør rundt på pæn hastighed (7 ud af 10) i 5 minutters tid.

Smelt dit smør på en pande ved lidt over medium varme. Kom i en dyb tallerken de to æg, som du pisker sammen med en gaffel. I en anden tallerken kommer du sukker og mixer forsigtigt dit kanel i. Skru nu din pande ned på medium-lav varme (4-5 ud af 9). Dyp din brødskive hurtigt på begge sider i æggeblandingen. Dyp den derefter hurtigt i sukkerblandingen på begge sider, og læg den på panden. Steg den på begge sider, og hold øje med at den ikke bliver sort pga. sukkeret. Skru varmen lidt op, hvis der ikke sker nok, og ned hvis det går for hurtigt, men ellers hold den på medium varme. Gør det med alle dine skiver brød.

Kom brødet på en fad eller en tallerken. Giv en klat ricotta creme, blåbær coulis, friske bær og drys med flormelis.

 

Velbekomme!

Kram Julie

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FÅ 15% RABAT

PÅ DIN FØRSTE ORDRE

SEND MIG NU, TAK!

BONUS: Du modtager samtidigt adgang til:

• De lækreste – og nemmeste – comfort food opskrifter

• Hygge-interviews med dine favorit celebs

• Livsændrende selvpleje tips

*du bliver tilmeldt Club Cozy nyhedsbrev!