Nytårsdessert fra Ditte Julie: Havtorndrøm med chokolade


10-12 personer 

BROWNIEBUND 
125 g mørk chokolade 
125 g lyst rørsukker 
125 g smør 
3 æg 
0,75 dl mandelmel 

Kom chokolade, sukker og smør over et vandbad og lad det hele smelte ved middel varme. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æggene i chokoladeblandingen, et af gangen og vend herefter mandelmel i blandingen. Kom dejen op i en kagering eller springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag browniebunden ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad bunden køle af i formen. 

HAVTORNMOUSSE 
3,5 blade husblas 
3 spsk lyst rørsukker 
300 g havtorn (friske eller frosne)  
2 tsk vaniljepasta 
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
3 dl piskefløde 

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom sukker, havtorn, vanilje, citronskal- og saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter under låg ved middel varme. Sigt herefter havtornene fra, så du kun har saften tilbage, og kom den udblødte husblas op i saften. Lad det svale. Pisk herefter fløden til en let skum og vend det forsigtig sammen med havtornsaften, gerne af 3 omgange. Kom herefter moussen op i en sprøjtepose. 

Befri browniebunden fra kageringen og udvid kagering med 2-3 cm. Placer ringen omkring bunden, så bunden står i midten og kom herefter et stykke kageplast langs kageringens kant. Start med at fylde havtornmoussen langs kagens kant og afslut på toppen. Stil derefter kagen på frys i minimum 4 timer – gerne natten over.

HAVTORNGELE 
4 blade husblas
1 dl vand
200 g havtorn (friske eller frosne)
50 g lyst rørsukker

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog i mellemtiden vand, havtorn og sukker op. Når alt sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen. Sigt herefter havtornlagen gennem en finmasket si eller et rent klæde, så du kun har saften tilbage. Opløs herefter den udblødte husblas direkte i den lune havtornslage. Lad havtornslagen sætte sig til en tyktflydende gelé, hvorefter den fordeles henover kagens top. Kom herefter kagen på køl til geléen har sat sig. (Den må IKKE komme på frys).

Sæt kagen på køl i minimum 1 time til geléen har sat sig helt. Skær dernæst kagen fri fra kageplast med en skarp kniv og placer kagen på et fint fad.

I ØVRIGT
chokolade 
guldstøv
frysetørret havtorn 
guldkugler 
skovsyre 

Blend chokoladen til små stykker i en minihakker og kom det op i en frysepose sammen med guldstøv og ryst det sammen. Pynt herefter kagen med chokoladen, havtorn, guldkugler og skovsyre. Brug evt. billedet til inspiration. 

Velbekomme!

 

Pssst… Hvis du ligesom os er vild med denne opskrift, så kig forbi Klub Ditte Julie – en online bagekurser, how to-videoer, bageskole og et unikt opskriftindeks. Du kan se mere her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FÅ 20% RABAT

PÅ DIN FØRSTE ORDRE

SEND MIG NU, TAK!

BONUS: Du modtager samtidigt adgang til:

• De lækreste – og nemmeste – comfort food opskrifter

• Hygge-interviews med dine favorit celebs

• Livsændrende selvpleje tips

*du bliver tilmeldt Club Cozy nyhedsbrev!