Marmelade

Jeg har prøvet marmelader mange steder. Men denne her er den ultimative. Min mor står bag den, og jeg har bare givet den lidt Julie-tvist gennem tiden. De fleste synes, det er den bedste, de har fået – al ros går til min mor.  

Jeg foretrækker klart en af følgende muligheder, og jeg blander ikke frugttyper i min marmelade – hold det enkelt, smagfuldt og elegant: Hindbær, blommer, rabarber, jordbær, kirsebær eller abrikos. 

Ingredienser:
1 dl vand

korn og stænger fra 3 vaniljestænger
350 g rørsukker
600 g moden frugt (fx hindbær, blommer, rabarber, jordbær, abrikos eller kirsebær) 

 

Sådan gør du:

Begynd med at rengøre de sylteglas, marmeladen skal i. Hæld til slut kogende vand i og evt. lidt Atamon. Tør dem grundigt af.

Kom alle ingredienserne i en gryde med en tyk bund. Brug altid en tykbundet gryde, når ting skal simre – så mindsker du risikoen for, at indholdet brænder på. 

Rør konstant og meget forsigtigt, til det kommer i kog.  Tag så det meste bær-kød ud af massen med en hulske og kom det i en skål ved siden af. Fjern vaniljestængerne derfra. 

Lad væsken i gryden koge ind, til den bliver tyk i konsistensen. Det tager ca. 30-40 minutter. Hold øje med temperaturen – den skal ligge lige over middelvarme. Det skal småkoge, men ikke bulderkoge. 

Tilføj frugtkødet igen og lad det koge et par minutter. Hæld den varme marmelade på de rengjorte glas og sæt dem på køl.  

 

Næste dag vil du have den skønneste marmelade. Hvis du rigtig vil forkæle dig selv og dem, du holder af, laver du mine fødselsdagsboller (find opskrift her), og serverer dem sammen med koldt saltet smør og denne marmelade – himmelsk!

Marmeladen vil også være lækker til din morgenyoghurt eller skyr – eller til kager.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FÅ 15% RABAT

PÅ DIN FØRSTE ORDRE

SEND MIG NU, TAK!

BONUS: Du modtager samtidigt adgang til:

• De lækreste – og nemmeste – comfort food opskrifter

• Hygge-interviews med dine favorit celebs

• Livsændrende selvpleje tips

*du bliver tilmeldt Club Cozy nyhedsbrev!